بسم الله الرحمن الرحیم
1403/11/03
واپنا تحلیل 02 آبان 1403

توسعه ورزش

توسعه ورزش گامی در راستای توسعه كشور است، و ورزش به دلیل تاثیر در زندگی فردی و اجتماعی، مورد توجه مردم و دولت قراردارد. رسانه های گروهی از ابزارهای مهم توسعه ورزش هستند كه در تحقق بسیاری از اهداف توسعه ورزش اثرگذارند.

توسعه ورزش

توسعه ورزش گامی در راستای توسعه كشور است، و ورزش به دلیل تاثیر در زندگی فردی و اجتماعی، مورد توجه مردم و دولت قراردارد. رسانه های گروهی از ابزارهای مهم توسعه ورزش هستند كه در تحقق بسیاری از اهداف توسعه ورزش اثرگذارند.

توسعه ورزش گامی در راستای توسعه كشور است، و ورزش به دلیل تاثیر در زندگی فردی و اجتماعی، مورد توجه مردم و دولت قراردارد. رسانه های گروهی از ابزارهای مهم توسعه ورزش هستند كه در تحقق بسیاری از اهداف توسعه ورزش اثرگذارند. در میان رسانه ها ی گروه ی، تلویز یون، رادیو، و مطبوعات به دلیل دامنه فراگیری بیشتر، از بقیه مهم ترند. این كه حجم بالای برنامه ها و مطالب ورزشی تا چه حد به توسعه ورزش كمك می كند؟ سوال اصلی برای انجام این تحقیق بود.

با هدف بررسی وضعیت موجود و مطلوب نقش رسانه ها در توسعه ورزش كشور و ارائه الگوی كاربردی، پرسشنامه ای دو بعدی در 5 محور توسعه ورزش، تدوین گردید. به این منظور پرسشنامه پس از اعتباریابی و تعیین ضریب پایایی بین 342 نفر نمونه از جامعه 560 نفری به عنوان صاحب نظران حوزه ورزش و رسانه توزیع وجمع آوری شد. نمونه شامل چهار گروه مدیران رسانه، كارشناسان رسانه، مدیران ورزش و كارشناسان ورزش بودند. روش تحقیق توصیفی و علی مقایسه ای بود و داده ها به صورت میدانی جمع آوری شد. وضعیت موجود و مطلوب نقش رسانه ها درتوسعه ورزش و گروه آزمودنی ها به عنوان متغیر مستقل و متغیرهای "مولفه های ورزش"، "منابع مالی"، "منابع انسانی"، "فرهنگی و اجتماعی"، و "آموزش و پژوهش" به عنوان متغیرهای تابع در نظر گرفته شدند.

برخی از مهمترین نتایج تحقیق، عبارت بودند از اینكه: از دیدگاه آزمودنی ها در رابطه با تاثیر رسانه ها در توسعه ورزش در هر 5 محور توسعه ورزش بین وضع موجود و مطلوب تفاوت معنی داری وجودداشت؛ الویت اول گزینه ها برای رسیدن به وضعیت مطلوب، در محور مولفه های ورزش برای تلویزیون ورزش بومی و محلی، رادیو ورزش همگانی و تفریحی، و مطبوعات ورزش قهرمانی؛ در محور منابع مالی ورزش برای تلویزیون، رادیو و مطبوعات توسعه صنعت ورزش؛ در محور منابع انسانی ورزش برای تلویزیون، رادیو، و مطبوعات، انتخاب مدیران متخصص؛ در محور فرهنگی و اجتماعی ورزش برای تلویزیون كاهش مصرف موادمخدر، رادیو اصلاح رفتار طرفداران تیم ها، و مطبوعات كاهش گرایش به موادنیروزا ؛ و بالاخره در محور آموزش و پژوهش ورزش برای تلویزیون، و مطبوعات استفاده صحیح از وسایل، و رادیو توسعه فرهنگ تحقیق و پژوهش بودند.

امروزه توسعه در ابعاد مختلف در دستور كار تمامی كشورهای دنیا قرار دارد. توسعه یك كشور مفهومی كلی است كه، با توسعه در محورهای مختلف معنا می یابد. كشور ایران نیز در تلاش برای توسعه در ابعاد مختلف است. توسعه تربیت بدنی و ورزش به عنوان زمینه ساز تامین و تربیت نیروی انسانی سالم و تندرست، بخشی از برنامه های توسعه ملی است. شمول ورزش در برنامه های ملی، مستلزم رعایت همه جوانب، آثار و كاركردهای این پدیده در جامعه است. (26) ورزش به عنوان عاملی كه در زندگی فردی و اجتماعی انسان اثر بسیار مهمی دارد، مورد توجه بخش های مختلف جامعه و در سطح كلان، دولت مردان قرار دارد.

نیاز به گسترش ورزش در سطح جامعه، لزوم بررسی های بیشتر در این مورد را افزایش داده است. بحث توسعه ورزش، درمحورهای مختلفی قابل بررسی است و از محققین در حوزه ورزش انتظار بر این است كه بخشی از پژوهش های مستمر خود را به این امر اختصاص دهند. گسترش كمی و كیفی ورزش، در كنار استفاده مناسب از كاركردهای مثبت آن می تواند به عنوان توسعه ورزش، مورد توجه قرار گیرد. لذا توسعه ورزش تا جائی مورد توجه است كه نهادهای ورزشی، همچون سازمان تربیت بدنی، كمیته ملی المپیك، فدراسیون ها، سازمان های لیگ حرفه ای، اتحادیه باشگاه ها، واحدهای ورزشی دستگاه های اجرائی ونیروهای مسلح، بنیادها، شهرداری ها ودیگر سازمان های مشابه، بتوانند با برنامه ریزی های متنوع تلاش كنند تا كمیت و كیفیت برنامه ورزشی خود را بهبود بخشند و از كاركردهای مثبت ورزش به بهترین وجه ممكن بهره مند شوند. برنامه ریزی و تلاش گسترده در این امر باعث می شود تا ابزارها و روش های مختلف اثرگذار در توسعه ورزش، مورد توجه بیشتری قرار گیرند.

در میان ابزارهای مختلف توسعه ورزش، "رسانه های گروهی"، یكی از مهم ترین آنها است. رسانه های گروهی به عنوان یك ابزار، پیام های ورزش را به مخاطبین می رسانند و باعث جذب جمعیت زیاد به سوی ورزش می شوند و در تحقق بسیاری از اهداف توسعه ای ورزش به طور مستقیم یا غیر مستقیم نقش دارند. در واقع رسانه های گروهی، بخشی از فرآیند ارتباط هستند. برای توسعه ورزش، ارتباط باید به نحوی باشد كه افراد بیشتری را به سوی ورزش بكشاند و آگاهی مردم از كاركردهای مثبت ورزش را بهبود دهد. از سوی دیگر برنامه ریزان و مسئولین و مدیران باید به این باور برسند كه رسانه های ارتباطی و گروهی در صورتی كه به نحو صحیح و شایسته به كار برده شوند، می توانند از عوامل مهم توسعه ورزش باشند.

رشد سریع فناوری های ارتباطی به ویژه در حوزه رسانه های ارتباط جمعی یا رسانه های گروهی، باعث شده است تا هر روز نقش های جدیدتر برای آنها شناسائی شود. تنوع رسانه ها از شكل مطبوعات گرفته تا رادیو، تلویزیون و اینترنت، امروزه دنیای وسیع و نسبتا تازه ای را به روی جوامع مختلف گشوده است. هر یك از این رسانه ها به دلیل ماهیت و ظرفیت های ویژه خود، كاركردهای خاصی را برای حوزه مورد استفاده فراهم می كنند.

دکترسید حمید قاسمی

تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: