جایگاه ارزشمند این عنوان تا بدان جاست که نمود خود را در اسناد مختلف تاریخی – ورزشی نمایانده است.
جایگاه ارزشمند این عنوان تا بدان جاست که نمود خود را در اسناد مختلف تاریخی – ورزشی نمایانده است.
پهلوان همواره یکی از نمادها و مفاهیم فرهنگی – ورزشی در تمدن و تاریخ کهن ایران اسلامی بوده است .
عجین شدن مفاهیم "پهلوان " و "ورزش زورخانه ای" در طول تاریخ این مرز و بوم به گونه ای است که جایگاه پهلوان در گود زورخانه معنا پیدا کرده است .
پهلوانان علاوه بر دارا بودن قدرت بدنی برجسته به لحاظ دارا بودن خصلت های والا چون تدین ، جوانمردی ، گذشت ، پاکدامنی
و سخاوت و ... همواره مورد احترام عموم مردم بوده اند. به عبارتی چون ورزش زورخانه ای فرصت ظهور و بروز انسانهای ورزیده در دو بعد جسمی و روحی را فراهم می آورد همواره مورد علاقه مردم کشورمان بوده است .
بدلیل جایگاه اخلاقی و ورزشی این رشته در سالیان معاصر ، همواره شاهد اجرار گذاری رهبران ، نخبگان و بزرگان بوده ایم . مقام عظمای ولایت در یکی از رهنمودهای خویش می فرمایند:
"ورزش باستانی برای ما نه فقط یک ورزش بلکه یک تاریخ و یک فرهنگ است."
براین اساس ، جایگاه این ورزش و تقویت مقوله فرهنگ ، اخلاق و جوانمردی در کشور از طریق احیاء . تبیین وتثبیت "فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه ای" همواره یکی از اهداف و دغدغه های اصلی فدراسیون بوده است .
در راستای این هدف ارزشمند ، مسئولین فدراسیون از اوایل سال 1368 پی گیر تصویب آئین نامه "ترویج فرهنگ پهلوانی از طریق توسعه ورزش زورخانه ای" در شورای فرهنگی عمومی کشور و شورای عالی انقلاب فرهنگی بوده اند که این مهم به فضل الهی پس از طی مراحل مختلف مورخ 11 مرداد سال 1390 توسط رئیس شورای فرهنگ عمومی کشور ابلاغ نهایی شد .
پیرو این آئین نامه ارزشمند و تاریخی ، روز 17 شوال (مصادف با سال روز نبرد حضرت علی (علیه السلام) با عمرو بن عبدو در جنگ خندق) نماد قدرت ، شجاعت ، اخلاق و مبارزه با هوای نفس آن امام همام ، به عنوان "روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه ای " پیشنهاد شد که با این تصویب ، برگ زرین ارزشی – ورزشی در ضمیمه تقویم رسمی کشور گنجانده شد .
امید است با فضل الهی و الگو ساختن امیر مومنان حضرت علی (علیه السلام) در ادامه مسیر ، توفیق بهره مندی هر چه بیشتر از این روز ارزشمند را در ترویج و توسعه مرام پهلوانی و ورزش اصیل کشورمان (ورزش پهلوانی و زورخانه ای) داشته باشیم .