پهلوان فردی است با جنس ناب معرفت که عیارش بسیار بالاست.
پهلوان فردی است با جنس ناب معرفت که عیارش بسیار بالاست.
1- به نقل مشهور مورخان غزوه خندق یا احزاب در ماه شوال سال پنجم هجری به وقوع پیوست آتش افروزان اصلی نبرد احزاب یهودیان مدینه بودند که با تحریک مشرکان آنان را به هم پیمانی با یهود و فراهم آوردن سپاه از تمام قبایل و حمله به مدینه با یاری یهودیان ترغیب کردند و چنین شد که سپاهی بزرگ متشکل از ده هزار نفراز تمام مخالفان حکومت نو پای پیامبر (ص) گرد آمد و روانه مدینه شد و از این رو این نبرد عنوان احزاب به خود گرفت. پیامبر اسلام (ص) در چگونگی رویارویی با دشمن، با یارانش به رایزانی پرداخت و به پیشنهاد سلمان در ورودی مدینه خندقی حفر شد و خود رسول خدا (ص) در این امر مشارکت نمود .سپاه دشمن که با غرور و تکبر تمام به سوی مدینه می تاخت، پشت خندق زمین گیر شد و حدود یک ماه ماند و به لحاظ تدارکاتی، سخت در تنگنا قرار گرفت. روزی عمروبن عبدود با تنی چند از شجاعان پرآوازه دشمن از خندق گذشتند و درمقابل سپاه اسلام قرار گرفته و مبارز طلبیدند. این در خواست بارها تکرار شد. آوازه عمرو همه را ترسانده بود. نفس ها در سینه حبس بود و کسی به فریادهای مغرورانه عمرو پاسخ نمی داد. پیامبر خدا (ص) فرمود: «فردی به پا خیزد و شر او را کم کند.» جز از علی (ع) پاسخی بر نمی آمد و چون مولا در برابر عمرو قرار گرفت پیامبر خدا آن جمله جاودانه را فرمود که: همه ایمان در برابر همه شرک، ایستاده است امام علی (ع) با حمله ای برق آسا و پس از نبردی سخت، عمرو را از پای در آورد و فریاد ا...اکبر در صحنه نبرد پیجید و همراهان عمرو پا به فرار گذاشتند و سپاه احزاب باهمه شکوه خیالی از هم پاشید. نبرد ایمان در برابر کفر و پیروزی خیر بر شر در 17 شوال بهترین بهانه ای بود برای اینکه این نام مزین شود به نام فرهنگ پهلوانی.
2- فرهنگی که از نام و کردار نخستین پهلوان تاریخ بشریت مولا علی (ع) نشات گرفته و در طول تاریخ در میان مردم ایران زمین جاری وساری بوده است. واژه ای که برای مردم این سرزمین مقدس است. واژه ای که ریشه در فرهنگ و ادب، مکتب و مذهب ایران انسان هایی ارزشمند هستند. اما چه کسی پهلوان است و صلاحیت یدک کشیدن این صفت بزرگ را در کنار نام خود دارد؟ شاید نخستین تصویری که با شنیدن نام پهلوان در ذهن ترسم می شود، تصویر فردی تنومند با بازوان وسینه ای ستبر است که در برابر همه حریفان به پیروزی می رسد. اما سوال اینجاست که اگر این ویژگی برای پهلوان است چرا نام بسیاری از قهرمانان و بزرگان عالم ورزش با این خصوصیت ها چند صباحی بیش داوم ندارد و در مدت گوتاهی به فراموشی سپرده می شوند؟
3- به نظر می رسد سر دیگری در نام پهلوان نهفته است. سری که باعث می شود نام پهلوان سال ها و بلکه قرن ها در یادها بماند. چه بسا پهلوانان زیادی که در نبرد با حریفان هم شکست می خوردند اما همچنان جاودان هستند. یک پهلوان لزوم همیشه برنده نیست. در آیین پهلوانی بیش از زورمندی و جنگاوری یک مبارز، خصوصیات مثبت اخلاقی او ملاک سنجش است. آدمهایی که مطابق «اندیشه سنجیده» شان زندگی کرده اند یعنی ساحت نظر و عملشان مطابق هم بوده است. آدم هایی که در حضیض دنیا گرفتار نمی شوند. آدم هایی که موفقیت و آسایش دیگران را بر آرامش خود ترجیح می دهند. مصداق های زیادی از این افراد در تاریخ این مرز و بوم وجود داشته و دارد. که البته تعدادی از این نام ها بیشتر به گوش خورده است و برایمان نام آشناتر است و برخی ناآشنا، گلزار شهدای ایران، آسایشگاه های جانبازان هم مملو از این پهلوانان است که شاید نامشان خیلی در میان مردم آشنا نیست اما مرامشان برزگ است به اندازه نام یک پهلوان. پهلوان می تواند گمنام باشد مانند پدری که زحمت می کشد نان حلال به خانه می آورد. با این شرایط می توان گفت پهلوان فردی است با جنس ناب معر فت که عیارش بسیار بالاست.
23 دی 1403
22 دی 1403
16 دی 1403
03 دی 1403
20 آذر 1403
23 دی 1403
22 دی 1403
16 دی 1403
03 دی 1403
20 آذر 1403